Previous Next

Uspješna akcija „Uvijek tu za Nazorovu“

Tradicija je nastavljena, naša božićno-novogodišnja akcija doživjela je i jubilarno peto izdanje. I ova je bila uspješna pa nas to čini posebno ponosnima. I zadovoljnima konačnim rezultatom. Udruga „Uvijek tu“, Nogometni klub Šipovac i Crveni križ Našice ovoga su puta djelovali u korist Dječjeg doma Nazorova u Zagrebu.

Svi su ciljevi ispunjeni, Dječjem smo domu osigurali pregršt potrebnih prehrambenih artikala, slatkiša, brdo čokolada i 8 novih televizora. U onom uvodnom jesenskom dijelu donirali smo pelene i ostali higijenski pribor.

„ Najljepše zahvaljujem Udruzi „Uvijek tu“ na vrlo vrijednoj i korisnoj donaciji. Dječji dom Zagreb skrbi o 200 djece dobi 0 - 21 godinu koja nemaju mogućnost odrastati u vlastitoj obitelji. Uz pomoć sponzora i donatora, koja nam zaista puno znači, nastojimo učiniti život djece u Domu ugodnijim i sadržajnijim. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u prikupljanju ove donacije.“ – Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Nazorova.

Suradnja s drugim klubovima, udrugama, školama, firmama i pojedincima bila i je ove godine fantastična. Nogometni klub Motičina, KUD „Izvor“ Donja Motičina, rukometni klubovi Nexe i PPD Zagreb, Kraš, Podravka, Klub mladih Crvenog križa Našice, Gradska društva Crvenog križa Darda i Biograd na moru, osnovne škole Darda i Bilje, Nexe grupa i njezini djelatnici, Enosophia, DVD Motičina, DVD Lila, Udruga žena Pribiševci, URT Nexe Našice, Damir Bičanić, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Toni Fruk, Halil Jaganjac i mnogi, mnogi drugi.

„ Mladi Crvenog križa Našice u ovu su se akciju uključili petu godinu za redom prikupljanjem čokolada za djecu, pod motom "POKLONI ČOKOLADU, POKLONI OSMIJEH" te su animirali i ostale klubove mladih, osnovne škole kao i pojedince iz Hrvatske i inozemstva. Ukupno je prikupljeno oko 200 kg čokolade te se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali.”- Igor Feldi, ravnatelj GDCK Našice.

Dresovi i majice URT Nexe tima, NK Gorica, RK Nexe, hrvatske rukometne reprezentacije, RK Barcelona, večera i degustacija Enosophia…na vaše su oduševljenje i naše zadovoljstvo bili ponuđeni na aukcijama. Pronašli su nove vlasnike i na taj način uvelike pomogli donatorskoj akciji.

„ Iza nas je otprilike 18 mjeseci djelovanja, ukupno 16 realiziranih akcija tijekom kojih smo donirali skoro 25.000 eura. Ovom smo donacijom na najljepši način završili prošlu i započeli ovu godinu. Potrajala je nešto duže, ali je zato bila izuzetno uspješna. Hvala svima koji su nam pomogli u ostvarenju ne samo ovoga projekta nego svih koje smo do sada odradili. Trudimo se, rastemo i napredujemo. I tom se napretku izuzetno veselimo. Pozvao bih sve ljude dobre volje neka nam se pridruže u projektima koji dolaze, ali i pomognu nam u radu novim idejama.”- Vjekoslav Mahovlić, predsjednik udruge „Uvijek tu” Hrvatska.

Vjerujemo kako je i ova akcija, uz konkretnu donaciju, mnoge potaknula i na razmišljanje o problematici posvajanja djece u Hrvatskoj. Dječji dom Nazorova puca po šavovima, smještajni

su kapaciteti u potpunosti popunjeni.
Posvajanje je u Hrvatskoj jako dug postupak dodatno zakompliciran i usporen beskrajnom birokracijom.

Naravno, ovo nije jedini način skrbi o napuštenoj i nezbrinutoj djeci. Ali sigurno je vrlo bitan i zaslužuje ozbiljnu pozornost.

Ovoj ćemo se temi sigurno još vraćati.

Razmislite o ovome, ali i o drugim izazovima i akcijama pa nam ih slobodno predložite. Ideje ne moraju nužno biti humanitarne već mogu i na druge načine poboljšati život određene zajednice, mjesta, grada. To mogu biti športske, glazbene, kulturno-umjetničke akcije odnosno događanja.

Akciju za Dječji dom Nazorova nastavit ćemo tijekom cijele godine. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.uvijektu.hr

Za nove dječje osmijehe – HVALA

Slike s akcije pogledajte ovdije

 

 


Print  

O Nama

„Uvijek tu“ udruga je civilnog društva. Nikakva politika.