2.VINSKA VEČER U NAŠICAMA

Vinsko druženje u ožujku posvetili smo predstavljanju Vinarije Siber iz Erduta. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Siber, svoje je mjesto za stvaranje pronašlo u trsevima erdutskog vinogorja gdje od 2003. godine na više od 10 hektara zemlje uzgaja kraljevske sorte vina koje na natjecanjima osvajaju titule šampiona.

Vrhunska vina Siber rezultat su neprestanog istraživanja, pažnje i hrabrosti koje redovito prepoznaju vinoljupci, ali i struka. Odmak od industrijske proizvodnje vidljiv je u svim detaljima, od bobice, pa sve do jedne od vrhunskih butelja ograničene serije ili pak vlastite sorte vina za meditaciju. Istraživački aspekt proizvodnje doveo je i do potpune transformacije vizualnog identiteta s ciljem naglašavanja one kreativne strane vina jer, svako vino priča svoju priču. Ilustracije čovjekolikih životinja u pokretu kreirane su kako bi dodatno naglasile tijek vina osjetan nepcu, bilo kao barrique u suhom okusu Cabernet Sauvignona kojeg predstavlja snažan jelen ili pak, kao citrus u Sauvignon Blancu kojeg utjelovljuje mudra lisica. Odabrani protagonisti stvoreni su s obzirom na prepoznatljivost u karakteru i stanište na kojem obitavaju te se kroz odmaknutu perspektivu direktno vežu s okusima i zavičajem vinarije Siber.

Mladen i Ivana Siber predstavili su nam perjanice vinarije - graševinu, sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon, Sibernet, rose te orange, a Andro i ekipa pobrinuli su se za gastro užitak – štrudlu od janjetine, bouillabaisse od riječne ribe te tortu od mrkve.

Slijedeće druženje bit će na istom mjestu 24.04.2024. u 19 sati


Print  

O Nama

„Uvijek tu“ udruga je civilnog društva. Nikakva politika.