1.VINSKA VEČER U NAŠICAMA

1.VINSKA VEČER U NAŠICAMA

Djelatnosti Udruge „Uvijek tu“ nisu isključivo vezane uz humanitarne projekte, želja nam je raditi i organizirati druženja kojima ćemo podići kvalitetu življenja te svima ponuditi i nove, zanimljive sadržaje. Tako smo i realizirali ovu ideju novog druženja i učenja, jednom mjesečno uvijek uz finu kapljicu i finu papicu te ugodne note, puno smijeha i ugode. U organizaciji naše Udruge i našičkog restorana Androliko's na prvoj smo Vinskoj večeri predstavili Vina Jakob.

Ovo je jedna od prvih garažnih odnosno boutique vinarija u Hrvatskoj inače smještena u zagrebačkim Šestinama. Prva je butelja napunjena 1999.godine, a pod ovim imenom djeluje od 2006. 7 hektara vlastitih vinograda nalazi se iznad Brodskog Stupnika, a uzgajaju se samo crne sorte: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot i syrah. Trsovi su prosječno stari 15 godina, a posebna se pozornost pridaje kvaliteti u odnosu na kvantitetu pa se rezidbom prinos smanjuje na najviše jedan kilogram po trsu.
Paleta Vina Jakob sastoji se od: Jakob Rosea, pjenušca Jakob Pave i Jakob Mati, Syraha te perjanice vinarije Cuveea (klasična bordoška kupaža Cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot). Vina odležavaju u bačvama od slavonskog i francuskog hrasta godinu, godinu i pol, a u principu ne izlaze na tržište prije pete ili šeste godine.
Iznimka je tek Cuvee 2019.koji je na preporuku vrhunskih hrvatskih sommeliera lani poslan na Decanter i tamo osvojio zlato s fantastičnih 95 bodova.
Nagrada s Decantera i ostalih svjetskih ocjenjivanja vina bilo je i ranije, za neke druge berbe Cuvea i Syraha no ovo je prvo veliko zlato Vina Jakob.

Uz pet vrhunskih vina uživali smo i u tri slijeda odličnih gastro uradaka našeg Andre Ostovića i ekipe.

Marljivo radimo na organizaciji slijedećeg druženja, 20.03. na isto nam mjesto dolazi Mladen Siber, alfa i omega Vinarije Siber iz Erduta


Print  

O Nama

„Uvijek tu“ udruga je civilnog društva. Nikakva politika.